Skorstenslokaliserare

Pris:134.00EURO
Köp

Virra Locator - en elektronisk lokaliserare för att hitta platsen där skorstenen är igensatt, blockering i skorstenskanalerna, den indikerar enkelt platsen för felet i skorstenen. Virra Locator kan användas med skorstenskanaler även med mycket tjocka mellanväggar i väggen - arbetsområdet är upp till ca 80 cm.

Setet består av 2 element.

1 element - sändare sänkt på kabel (kabeln ingår ej i satsen) till skorstenen. Den drivs av ett vanligt R9-batteri.

2: a element - mottagaren, som indikerar platsen för blockering, hinder på väggen. Mottagaren rör sig längs väggen inne i lokalen. Den har en justerbar signalmottagningsstyrka från sändaren placerad i skorstenen. Mottagaren har en färgdisplay och när man närmar sig blockeringspunkten i skorstenen börjar den avge ett ljud, även de färgade indikatorerna på displayen lyser. När du närmar dig skräpplatsen - tänds andra lysdioder - först grönt, sedan orange. Platsen för blockeringen indikeras av de röda lysdioderna. Du kan lokalisera platsen exakt genom att minska känsligheten med ratten - då blir indikeringen mycket exakt. Mottagaren drivs av ett inbyggt batteri som laddas direkt av laddaren som ingår i setet.

Dessutom är hela setet förpackat i ett höghållfast skumskyddshölje.

Virra Locator är mycket exakt och noggrant (med en noggrannhet på några centimeter) indikerar felplatsen i skorstenen. Den är pålitlig - testad i flera år i skorstensanläggningar.